Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Більше 6 000 українців цього року отримали ваучер на навчання від служби зайнятості

Дата: 12.04.2024 08:43
Кількість переглядів: 30

Фото без описуДержавна служба зайнятості надає унікальну пропозицію для ініціативних людей, які готові зробити ще один крок у своєму професійному розвитку -  безоплатно отримати ваучер на навчання.

Від початку цього року вже більше 6 тисяч українців скористалися такою можливістю.

Що ж таке ваучер?

Ваучер – це документ, що видається одноразово та дає людині право безоплатно пройти навчання за затвердженим Мінекономіки переліком, який включає 124 професії та спеціальності, для навчання за якими може бути виданий ваучер. Це професії у сферах ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування тощо. Бажаючий самостійно обирає професію, заклад освіти у межах України та форму навчання: стаціонарну, заочну чи дистанційну.

Серед найбільш популярних професій та спеціальностей, за якими отримували ваучери цього року, є: медсестринство (видано 1642 ваучери); дошкільна освіта (384); медицина (254); психологія (173); кухар (778); водій (345); тракторист (298);  кондитер (172).

Основна мета видачі ваучера – підвищення конкурентоспроможності та розширення можливостей для працевлаштування окремих категорій громадян.

Право на отримання ваучера мають:

  • люди віком старше 45 років (до настання пенсії за віком);
  • ветерани, учасники бойових дій;
  • внутрішньо переміщені особи працездатного віку;
  • особи з інвалідністю;
  • люди, що отримали поранення внаслідок військової агресії, або пройшли полон.

Усі бажаючі повинні мати професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту і не бути зареєстрованими в службі зайнятості як безробітні.

Подати заявку на отримання ваучера можна онлайн. https://voucher.dcz.gov.ua/

Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (наразі -  це 30 280 грн).  Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або особа самостійно доплачує різницю.

Більш детально щодо можливості та порядку отримання ваучера – на вебпорталі служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua/profnavch/voucher , онлайн - у Telegram або Facebook 

або безпосередньо звертайтеся до фахівців

Корсунь-Шевченківського управління Черкаської філії Черкаського ОЦЗ,

що знаходиться за адресою: 

м. Корсунь-Шевченківський, вул.Гіфхорнська, 17а або за тел. (063) 521 55 17. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора