Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам'ятаємо...Сьогодні, 25 листопада, свій 48-й день народження мав би відзначати житель с. Петрушок Микола Леонідович Задніпряний. 

Дата: 25.11.2023 18:54
Кількість переглядів: 92

Фото без описуСьогодні, 25 листопада, свій 48-й день народження мав би відзначати житель с. Петрушок Микола Леонідович Задніпряний. 

 Народився він у 1975 році в с. Дацьках Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. Зростав веселим, допитливим, товариським хлопчиком. Коли йому виповнилося 8 років, родина переїхала до сусіднього села Переможинців. Навчався Микола Леонідович у Дацьківській середній школі (нині – Дацьківська гімназія – філія Стеблівського ліцею імені І.С.Нечуя-Левицького). Найбільшим його захопленням у шкільні роки була техніка. У 1990-х роках в українських школах можна було отримати робітничу спеціальність. Тож у 1992 році разом з атестатом про середню освіту Микола одержав права тракториста й розпочав свою трудову діяльність механізатором у колгоспі. Згодом закінчив курси водіїв у школі ДТСААФ у м. Смілі, на які був направлений військкоматом. У 1993–1995 роках проходив дійсну військову службу. Після демобілізації упродовж трьох років працював заступником дільничного в Корсунь-Шевченківському райвідділі міліції.  

Пізніше переїхав до с. Петрушок. Довгий час працював на місцевому підприємстві «Інкуба», останні роки – на заводі будівельних матеріалів у м. Корсуні-Шевченківському.

Микола Леонідович був врівноваженою, доброю, веселою людиною. Брав активну участь у художній самодіяльності: чудово грав у виставах, читав гуморески. Жодне сільське свято не обходилось без його участі.

27 січня 2023 року Микола Леонідович Задніпряний був мобілізований до лав ЗСУ. Воював у складі 32 окремої механізованої бригади, був старшим механіком-водієм і гранатометником самохідного артилерійського дивізіону. Загинув 7 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в с. Покровці Куп’янського району Харківської області. 16 листопада уклінно живим коридором проводжали Героя в останню путь жителі с. Петрушок і навколишніх сіл. 

У Миколи Леонідовича залишився батько Леонід Володимирович, дружина Світлана Андріївна, донька Каміла, син Віталій і внучка Аніта. Висловлюємо щирі співчуття рідним і розділяємо з ними біль втрати. 

Вічна пам'ять Герою, який віддав своє життя за вільну Україну. 

Слава Україні!

 

За інформацією Лариси Цьоменко, завідувачки меморіального музею К.Г.Стеценка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора