Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчальний тренінг "Посилення мотивації та потенціалу жінок-ВПО до активної участі у суспільних процесах інтеграції та адаптації у нових громадах"

Дата: 24.09.2023 19:42
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

 

20 вересня у селі Селище Черкаської області відбувся навчальний тренінг "Посилення мотивації та потенціалу жінок-ВПО до активної участі у суспільних процесах інтеграції та адаптації у нових громадах". У тренінгу взяли участь 15 жінок-ВПО, які проживають у Селищенській громаді, а також активісти громади.

⁉️ Неочікувані виклики

Тренінг розпочався з неочікуваного виклику. На тренінг прийшов голова Селищенської ради, і відразу ж поставив низку запитань про те, як можна допомогти ВПО у громаді. Тренер Григорій спробував привернути увагу до себе та зосередити аудиторію, але це було уже непросто.

Практичні вправи🫂

Тому Григорій вирішив змінити сценарій і спробувати налагодити комунікацію через практичні вправи з визначення проблем та їх оцінки. Ці вправи дали реальну картину того, що відбувається в громаді з проблематикою ВПО.

Спільна пропозиція 👥 

У результаті вправи виникла загальна пропозиція зробити соціологічне опитування по всій громаді. Цю пропозицію підтримав голова Селищенської ради.

Ініціативна група 👥 

Для організації опитування створили ініціативну групу з учасників тренінгу. На нашу думку, це цікавий підхід. Якщо критикуєш, то спробуй запропонувати свій варіант вирішення. 

😊 Продовження співпраці

Наша команда продовжить спілкуватися з учасниками тренінгу та допоможе в організації опитування та аналітиці.

Непередбачуваний тренінг у Селищі завершився на позитивній ноті. Він показав, що навіть у складних ситуаціях можна знайти спільну мову та шляхи вирішення проблем.

Додаткові деталі👎

✅Голова Селищенської ради поставив такі питання: "Як переселенці бачать спілкування зі мною? Я готовий до ваших пропозицій, які ми разом зможемо вирішити!".

✅Практична вправа з визначення проблем та їх оцінки відбувалася так: учасники тренінгу об'єдналися в групи по 5 осіб і обговорили, які проблеми ВПО існують у громаді. Після цього групи презентували свої результати перед аудиторією.

✅ У результаті вправи учасники визначили, що однією з найбільших проблем є відсутність комунікаційного майданчика між ВПО і місцевою владою.

-----------------------------------------------------------------

 

Проєкт "Адвокація місцевих політик ВПО" реалізується ГО "Проти Корупції" в межах проєкту "Фенікс," що виконується #ФондомСхіднаЄвропа за підтримки Європейського Союзу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора