Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вклонімося герою!! Сьогодні, Михайлу Пустовіту було б 37… Але він назавжди залишиться 36-річним....

Дата: 16.09.2023 15:27
Кількість переглядів: 129

16 вересня за святковим столом мала б зібратись уся велика родина Пустовітів у с. Селищі. Фото без опису

 Народився Михайло 16 вересня 1986 року. У 2003 році закінчив Селищенську школу. У 2003 – 2004 роках навчався в Черкаському професійному ліцеї, де здобув професію муляра, лицювальника-плиточника. Строкову військову службу проходив у м. Києві, після завершення якої працював у кінній поліції, забезпечуючи порядок на берегах Дніпра. З початку 2008 року працював водієм у Національній академії внутрішніх справ (м. Київ), де й навчався. З 2009 року – співробітник Головного управління Національної поліції в Черкаській області, батальйон поліції особливого призначення. 

У жовтні-листопаді 2014 року Михайло брав участь у зоні антитерористичної операції на Сході України.

16 листопада 2022 року групу черкаських поліцейських відправили на Херсонщину. Під час проведення стабілізаційних заходів команда з восьми поліцейських 7 грудня підірвалася на каскаді ворожих мін. Четверо з них загинули відразу, решта – отримали тяжкі поранення.

Десять днів лікарі херсонської і миколаївської лікарень, а потім Одеського військового госпіталю боролися за життя лейтенанта поліції Михайла Пустовіта, інспектора взводу № 2 роти № 2 батальйону поліції особливого призначення. Було проведено ряд надскладних операцій, окремі з них тривали понад дев’ять годин. Перебуваючи на штучній вентиляції легень і в медикаментозному сні, не приходячи до свідомості, 16 грудня Михайло помер.

До останнього свого дня лейтенант поліції Михайло Миколайович Пустовіт був вірний Присязі поліцейського: сумлінно і бездоганно служив Українському народу. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Героя в рідному Селищі. У невтішному горі залишились мати Галина Іванівна, батько Микола Іванович, брати Ігор і Василь, дружина Ярослава і троє осиротілих діток – Нікіта, Денис і довгождана донечка Мілана, якій було лише рік і п’ять місяців. Рідні втратили найдорожчу людину – сина, брата, чоловіка, батька, а Україна – Героя. Світла та вічна пам’ять Михайлу Миколайовичу Пустовіту, розділяємо біль і смуток близьких та висловлюємо щирі співчуття.

Матеріали взяті з допису Лариси Цьоменко, завідувачки меморіального музею К.Г. Стеценка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора