Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

23 травня в Україні відзначається День Героїв. Це день пам'яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України

Дата: 23.05.2023 17:14
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

Сьогодні 23 травня в Україні відзначається День Героїв. Це день пам'яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. 

Сьогодні ми згадуємо та відаємо шану нашим журавським Героям, які полягли за нашу неньку Україну, за її свободу, за її майбутнє.Герої не вмирають, вони житимуть у наших серцях вічно. Царство небесне та до земний уклін героям. 

 

   Бурачук Василь Васильович

Народився 1994 року в смт. Красноїльськ Чернівецької області, неподалік українсько-румунського кордону. 2001 року разом з батьками переїхав у село Журавка Городищенського району Черкаської області. Займався спортом.

 Під час російської збройної агресії проти України 27 травня 2015 року був призваний на строкову військову службу, а вже 30 вересня підписав контракт із ЗСУ. Брав участь в антитерористичній операції на Сході України.

  Сержант, командир бойової машини — командир відділення 30-ї окремої механізованої бригади, в/ч А0409, м. Новоград-Волинський.

   2 червня 2017 року загинув у бою на спостережному пункті поблизу села Богданівка Волноваського району, — противник під прикриттям мінометного обстрілу атакував позиції українських захисників зі стрілецької зброї та АГС, бійці 30-ї бригади вступили у бій, сержант Бурачук вибіг з бліндажу, щоб зайняти зручну позицію для бою, і в цей момент йому у шию влучила куля снайпера. Похований 5 червня на кладовищі села Журавка. 

  Залишились батьки, дві молодші сестри, цивільна дружина та донька.

 

Лісанов Віталій Васильович народився 6.12.1986року в с. Сегединці Черкаської області. Проживав з батьками в селі Петрики Городищенського району Черкаської області.

Навчався у Сегединській школі, закінчив ПТУ м. Городища. 

  2007-2008 року був призваний на строкову військову службу. 

02.11.2012 року одружився та проживав в с. Журавка до 2019року.

 2015-2016 р. брав участь в антитерористичній операції на Сході України. У квітні 2022р. Віталій знову став на захист держави. Разом з побратимами у складі 5 окремого штурмового полку спеціального призначення, був навідником-оператором бойової машини.

  12 вересня під час виконання завдання біля залізничної станції Майорськ, Донецької обл. Віталій Васильович Лісанов отримав численні поранення під час артилерійського обстрілу. 18.09.22 від отриманих поранень, несумісних з життям перестало битися серце героя. 

   Похований 20 вересня 2022 на кладовищі села Журавка. 

  Залишились батьки, дві доньки, дружина .

 

Скобленко Віктор Степанович

 народився 14 лютого 1950 р., с. Селище, Корсунь-Шевченківський район, Черкаська область.

   Загинув 9 вересня 2014 р., смт Маломиколаївка, Антрацитівський район, Луганська область.

  3 вересня 2014 року за проукраїнські переконання, волонтерську діяльності та допомогу українським військовим був заарештований сепаратистами і поміщений у комендатуру. Помер 9 вересня 2014 року від важких тілесних ушкоджень( закатований).

   Залишились брат, дружина та син.

   Місце поховання: с. Журавка, Городищенський район, Черкаська області

   Нагороджений Почесною відзнакою «За заслуги перед Черкащиною» (посмертно)

За інформацією директора Журавського ЦКД Наталії Нечипоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора