Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Квітчанському ліцеї відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Руслана Швеця— випускника нашої школи, який загинув 07 жовтня 2022 року, захищаючи територіальну цілісність України.

Дата: 23.05.2023 15:39
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Сьогодні у Квітчанському ліцеї відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Руслана Швеця— випускника нашої школи, який загинув 07 жовтня 2022 року, захищаючи територіальну цілісність України.

      На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні мама Леся Євгенівна та тато Микола Миколайович, побратими загиблого, працівники та учні ліцею, голова Селищенської сільської ради Анатолій Пархоменко, односельці, однокласники та працівники Квітчанського лісництва. Директор школи Людмила Галата висловили велику вдячність сім’ї за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя. Від імені однокласників героя слово мав Харченко Сергій, який пригадав історії шкільного життя з Русланом. 

      Сільський голова Анатолій Пархоменко, висловлюючи щирі співчуття сім’ї загиблого воїна, зазначив, що наразі найголовніше наше завдання – зберегти пам’ять про подвиг наших героїв. Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Він поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення ім'я цього хлопця. Не просто кажуть в народі: «Поки нас пам'ятають – ми живі». Руслан назавжди буде в нашій пам'яті, в наших серцях і душах». 

Право відкрити меморіальну дошку було надано побратимам Руслана,які прибули з Корсунь-Шевченківського, Сміли та Кропивницького. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки. 

       Висловлюємо щиру подяку за іціативу та підтримку начальнику сектору освіти, культури, молоді, спорту та інформаційної політики Селищенської сільської ради Антоніні ЛЯШЕНКО.

За інформацією директора Квітчанського ліцею Людмили Галати 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора