Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо державної підтримки розвитку АПК у 2023 році

Дата: 12.05.2023 10:21
Кількість переглядів: 77

 

Фото без опису

Інформація

щодо державної підтримки  розвитку АПК у 2023 році 

       
Програма/напрям Законодавчі підстави Умови надання та терміни Куди подати  заявку та ким приймається рішення
Гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства Постанова Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу», наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 липня 2022 року № 447 «Деякі питання реалізації Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738» Гранти надаються для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 гектарів зі створенням нових робочих місць або залучення до роботи у фермерському господарстві нових членів господарств. Гранти надаються у розмірі не більше 70 відсотків вартості проекту висадки насаджень, але не більше 10000000 гривень відповідно до суми на один гектар та за умови фінансування коштами отримувача (власні та/або кредитні) різниці між вартістю всього проекту висадки насаджень та обсягу гранту. Для отримання гранту отримувач подає заяву, яка формується отримувачем особисто або у відділенні уповноваженого банку засобами Портал Дія, рішення приймається Міністерством аграрної політики та продовольства України.
Гранти для створення або розвитку тепличного господарства Постанова Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу», наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 липня 2022 року № 447 «Деякі питання реалізації Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738» Гранти надаються на будівництво модульної теплиці площею не менше 0,4 гектара та не більше 2,4 гектара відповідно до типового проекту з кількістю створених нових робочих місць не менше 14 на 1 гектар площі модульної теплиці для її будівництва (встановлення), придбання засобів виробництва (садивного матеріалу, насіння, технологічного обладнання), покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію модульної теплиці з урахуванням максимального розміру гранту:
0,4 - 0,6 гектара - 2  млн. гривень;
0,8 - 1,2 гектара - 3,5 млн. гривень;
1,6 - 2,4 гектара - 7 млн. гривень.                                                                                                                                                                      Гранти надаються на будівництво 1000 модульних теплиць у розмірі не більше 70 відсотків вартості проекту будівництва модульної теплиці, але не більше 7 млн. гривень, та за умови фінансування коштами отримувача (власні та/або кредитні) різниці між вартістю проекту будівництва модульної теплиці та обсягу гранту.
Для отримання гранту отримувач подає заяву, яка формується отримувачем особисто або у відділенні уповноваженого банку засобами Портал Дія, рішення приймається Міністерством аграрної політики та продовольства України.
Гранти для переробних підприємств Постанова Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 739 «Деякі питання надання грантів для переробних підприємств» Розмір гранту, який надається одному отримувачу, не перевищує 8 млн. гривень.
Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні:
для першої 1000 грантів, рішення про надання яких прийнято, до 70 відсотків вартості проекту - за рахунок грантів, не менше 30 відсотків - за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних), але не пізніше ніж до 1 липня 2023 року;
для всіх наступних грантів, рішення про надання яких прийнято, до 50 відсотків вартості проекту - за рахунок грантів, не менше 50 відсотків - за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних). Гранти надаються для створення нових виробництв переробних підприємств або збільшення потужностей існуючих виробництв переробних підприємств для покриття таких напрямів витрат, як:
придбання основних засобів виробництва (машини та обладнання), яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання гранту (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави);
доставка та введення в експлуатацію основних засобів виробництва (верстатів, технологічного обладнання), включаючи програмне забезпечення.
Для отримання гранту отримувач подає заяву, яка формується отримувачем особисто або у відділенні уповноваженого банку засобами  Портал Дія, рішення приймається Міністерством економіки України.
Гранти бізнесу Постанова Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» Розмір мікрогранту, який надається одному отримувачу, визначається відповідно до його запиту, але не менше 50000 гривень та не перевищує:
150000 гривень у випадку зобов’язання отримувача створити одне робоче місце після отримання мікрогранту та прийняття на нього працівника;
250000 гривень у випадку зобов’язання отримувача створити не менше двох робочих місць після отримання мікрогранту та прийняття на них працівників. Мікрогранти надаються для покриття таких напрямів витрат:
придбання меблів, обладнання (крім транспортних засобів), необхідного для провадження господарської діяльності отримувачем, яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави);
закупівля ліцензійного програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану (такі витрати повинні становити сумарно не більше 50 відсотків розміру мікрогранту);
послуги маркетингу та реклами (такі витрати повинні становити не більше 10 відсотків розміру мікрогранту);
орендна плата за нежитлове приміщення (такі витрати повинні становити не більше 25 відсотків розміру мікрогранту);
орендна плата за обладнання (такі витрати повинні становити не більше 10 відсотків розміру мікрогранту);
лізинг обладнання, крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (такі витрати повинні становити не більше 50 відсотків загального розміру мікрогранту);
використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).
Для отримання гранту отримувач подає заяву, яка формується отримувачем особисто засобами Портал Дія, рішення приймається Державним центром зайнятості.
       

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора