Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Селищенському СБК відбулося урочисте відкриття етнографічної світлиці!

Дата: 27.04.2023 18:23
Кількість переглядів: 98

 

У Селищенському СБК відкрилася етнографічна світлиця!!!

Сьогодні, 27.04.2023 року, у Селищенському будинку культури відбулося урочисте відкриття етнографічної світлиці. Ідея створення виникла не випадково. Хотілося максимально достовірно відтворити побут жителів рідного краю, доторкнутися серцем і душею до витоків наших коренів, адже кожен з нас пам'ятає красу українського села, природи, домівки. Заходячи до світлиці, ніби опиняєшся у рідній серцю українській хаті.Тут зібрано колекцію предметів українського побуту: посуд, картини, національні костюми, меблі та ужиткові предмети.Гордістю кожної оселі були рушники, у нашій світлиці є рушники, яким уже понад 100 років, а вишитим картинам більше 50 років. Є ще багато цікавих речей, які дарували нам, як пам'ять, що збереглася від покоління до покоління. Всі експонати надійшли музею в дарунок від жителів Селищенської громади.Щиро дякуємо кожному, хто долучився до створення світлиці! 

На завершення дійства для усіх гостей відбувся святковий концерт у глядацькій залі будинку культури, де чудовий настрій подарували присутнім народний фольклорно-етнографічний ансамбль "Джерело",чоловічий гурт "Краяни" та жіночий дует "Сестер Левченко" із с.Черепин.

Це краєзнавчий музей нової формації, де окрім екскурсій будуть проводитися різноманітні майстер-класи, творчі вечори та театралізовані дійства.Дякуємо всім причетним, хто долучився до її створення, хто надавав допомогу в оформленні та запрошуємо усіх бажаючих відвідати світлицю. А також, звертаємося з проханням до всіх бажаючих долучитися до спільної справи, поділитися старовинними фото, речами домашнього вжитку, розповідями про односельців.

За інформацією сектору освіти, культури, молоді, спорту та інформаційної політики Селищенської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора