Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги!!❗️ Взяв вудку – згадай Правила рибальства!

Дата: 11.04.2023 15:54
Кількість переглядів: 134

 

Фото без опису

❗️ Взяв вудку – згадай Правила рибальства

☝ Крокуючи на риболовлю, пам’ятай, що об’єктами твого вилову можуть бути водні біоресурси, крім тих, що занесені до Червоної книги України, переліків регіонально рідкісних видів, що охороняються та включені до інших переліків, що передбачені міжнародними договорами.

ℹ Ознайомся з новими Правилами любительського і спортивного рибальства (https://cutt.ly/y7EmBBD), які затверджені наказом Мінагрополітики від 19.09.2022 № 700, і чітко визначають всі особливості любительського, спортивного рибальства та підводного полювання.

🚫 Зауваж, що ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ вилов, транспортування або зберігання на рибогосподарському водному об’єкті (його частині), в його прибережній захисній смузі або у транспортному засобі чи на борту судна усіх видів морських звірів та водних біоресурсів, які занесені до Червоної книги України та/або включені до переліків регіонально рідкісних видів, що охороняються, та включені до інших переліків, що передбачені міжнародними договорами.

🚫 Також ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ вилов водних біоресурсів гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків перевищує 7 одиниць на одного рибалку.

🚫 ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ вилов водних біоресурсів в осінньо-зимовий період (від льодоставу до скресання криги) знаряддями лову, оснащеними гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм.

🔵 Підводне полювання ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ здійснювати рибалкам на рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) із застосуванням спеціального спорядження для підводного полювання або без такого, з дотриманням вимог Правил та іншого законодавства.

🔵 Підводне полювання на риб ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ гарпунними рушницями без застосування аквалангів та інших автономних дихальних приладів. Місце проведення підводного полювання має бути позначено на поверхні сигнальним прапорцем занурень «Альфа» або червоним прапором з білою діагональною смугою розміром не менше 25×25 см, на сигнальному буї чи плотику білого, жовтого, помаранчевого або червоного кольору, який кріпиться до вантажного поясу підводного мисливця карабіном або за допомогою легко знімного вантажу.

🚩 У разі проведення підводного полювання з використанням судна на ньому також встановлюється сигнальний прапорець.

🔦 У разі проведення підводного полювання у темний час доби на судні, сигнальному буї або плотику повинен бути встановлений світловий сигнальний пристрій.

⚠️ Водночас нагадуємо, що з 1 квітня на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України розпочалася щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. У цей час забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

🚫 Забороняється також здійснення промислового рибальства, підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

✅ Водночас у період нересту дозволяється вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт.* (*особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

📄 Перелік нерестовищ опубліковано у наказах відповідних територіальних управлінь Держрибагентства.

❗️ Шановні рибалки, прямуючи на риболовлю, не забувайте, що варварське та хижацьке ставлення до нерестуючої риби тягне за собою законне покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності!

Слідкуйте за новинами у сфері рибного господарства, підписавшись на телеграм-канал Держрибагентства 👉 https://t.me/dargme


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора