Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

28 листопада відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Дата: 29.11.2022 08:54
Кількість переглядів: 96

 

Фото без опису

        Сьогодні відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, на якому розглядався один, але дуже важливий проект закону 5655, що стосується основ регулювання містобудівної діяльності. Враховуючи важливе значення даного законопроекту для реформування галузі за наслідками проведення консультацій з громадами, Правління ВАГ прийняло рішення про погодження даного законопроекту, ми з колегами розглянули всі поправки до другого читання даного законопроекту та підтримали його.

Зазначений законопроект внесений для забезпечення реалізації реформи державного регулювання у сфері містобудівної діяльності шляхом зниження корупційних ризиків при наданні адміністративних послуг, впровадження державної реєстрації у сфері містобудівної діяльності державними реєстраторами, публічності надання таких послуг, побудови прозорої та ефективної системи містобудівного контролю і державного містобудівного нагляду, застосування принципу альтернативності вибору органу з містобудівного контролю, посилення контролю за самочинним будівництвом виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, удосконалення норм про відповідальність у сфері містобудування.

Новелою законопроекту є застосування принципу альтернативності вибору, за яким замовник будівництва щодо низки об’єктів будівництва вправі сам обирати орган з містобудівного контролю. Функції з державного містобудівного нагляду виконуватиме центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері будівництва, містобудування та архітектури.

Прийняття Закону, сприятиме покращенню інвестиційного клімату та вплине на розвиток будівництва в цілому. Окрім того, забезпечення ефективного державного управління, контролю і нагляду в сфері містобудівної діяльності, запровадження дієвих механізмів відповідальності за порушення містобудівного законодавства, встановлення прозорих правил гри в галузі для всіх учасників створить передумови для розвитку будівельної галузі, підвищення позиції України у рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку "Doing Business", зростання кількості робочих місць та добробуту громадян, особливо з нашою ПЕРЕМОГОЮ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора