Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День матері - найкращий привід, щоб черговий раз сказати ДЯКУЮ!

Дата: 08.05.2022 15:46
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

Хоч і кажуть що війна - не жіноча справа, але наші жінки-матері Селищенської громади докладаються до перемоги грунтовно і регулярно!!!. Це жінки, які з початку війни віддають всю свою енергію, щоб захисники зі зброєю могли боротися з ворогом у повному військовому обладнанні, ситі та здорові. Ті, хто не спить ночами, щоб прийняти, нагодувати та поселити біженців, які потребують допомоги. Ті, хто виконує свою важливу роботу та допомагає з’явитися на світ новим життям!!!!!

Із першого дня війни, Харчоблоки закладів освіти сіл.Селище, Сухини,Квітки,Завадівка,Черепин очолили жінки-матері,які готують запаси для ЗСУ та допомагають переселенцям - тисячі кілограмів м’яса було перероблено на тушонку та паштети.Також, постійно готуються сотні кілограм заморожених напівфабрикатів - котлети, налісники, гречаники, вареники,голубці тощо. Не забувають господині і про смаколики: регулярно печуть пиріжки,рогалики,рулети нашим захисникам.Доречі,до Великодніх свят господиня із с.Журавка за одну ніч спекла більше сотні пасочок для переселенців,які знайшли прихисток на території Селищенської громади.

Не забуваймо про господинь Селищенського краю, які за першого ж прохання включаються в ці процеси: допомагають з термообробкою тушонки в автоклавах, допомагають з продуктами, яких потребує кухня (паштети, консервації та заморожені овочі, м’ясо, сало, яйця-молоко, одного разу принесли навіть свинячу ногу)), включаються в логістичні процеси швидко і безвідмовно, жертвують гроші на ЗСУ.

Також, завжди відгукуються односельчанки нашої громади на запити про одяг для внутрішньо-переміщених, допомагають з організацією місць тимчасового прихистку.

Працівники культури і бібліотек та інші волонтерки у клубах організували безперебійне виготовлення маскувальних сіток, збір та сортування вживаного одягу для потреб ВПО, постійний збір продуктів харчування.

Медсестри, санітарки та лікарки Селищенської амбулаторії безвідмовно відгукуються на всі прохання волонтерів і охоче допомагають волонтерам та представникам влади в роботі з запитами.

Підсумовуючи - немає жодної жінки, що залишалась би осторонь цієї війни і не відгукувалась би на виклики часу.Низько вам вклоняємося, нехай Господь Бог посилає вам міцного здоров'я, сімейного благополуччя,миру і спокою в душі,щастя і достатку!!!!Разом до перемоги!!!!Слава Україні!!!

За інформацією волонтерської групи Селищенської сільської громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора