Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заплановано створення "Центру народних ремесел" у с.Квітки Селищенської сільської ради

Дата: 12.02.2022 10:40
Кількість переглядів: 477

Фото без опису

За ініціативи директора ГО «Черкаське земляцтво “Шевченків край”» Ольги Сахно та за підтримки депутатського корпусу Селищенської сільської ради у с. Квітки планується створення "Центру народних ремесел", який розпочне свою діяльність у червні поточного року.У результаті реалізації проєкту громада отримає можливість створення культурно-освітнього осередку, де будуть представлені мистецькі експозиції, проводитимуться зустрічі народних майстрів та аматорських колективів, майстер-класи з писанкарства,ткатства,гончарства,вишиванки,соломкарства.В подальшому це дозволить підвищити туристичну привабливість громади і зберегти народне ремесло.

Ініціаторка проєкту Сахно Ольга Яківна народилася в с. Квітки у 1957 році . Після закінчення Квітчанської середньої школи навчалась у Київському інституті легкої промисловості. Понад 10 років працювала в польових експедиціях Лабораторних досліджень м. Києва.

З дитячих літ цікавилася народознавством. Писанкарством почала займатися в 90-х роках. Працює в техніці воскового розпису. Використовує давні традиційні узори, а також створює свої. Автор 32 колекцій писанок. 

З ініціативи майстрині створено низку дитячих студій традиційного мистецтва в м. Києві, де навчає дітей та дорослих писанкарству, соломкарству та виготовленню ляльки мотанки.

Роботи Ольги Сахно експонуються в Національному музеї народного декоративного мистецтва (м. Київ), приватних колекціях Німеччини, Японії, Англії, Канади, Австралії, США.

Ольга Сахно представляла народну культуру України в Європі (Хорватія – 2018 р., Польща – 2017–2018 рр., Угорщина – 2018 р., Данія – 2019 р.)

"Цент народних ремесел" заплановано створити у будинку, який перейшов у спадок майстрині та побудований в традиційному стилі у с. Квітки.

 

За інформацією Сектору освіти, культури, молоді, спорту та інформаційної політики Селищенської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора