Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Черкащині з 1 лютого розпочинається вакцинальна кампанія проти поліомієліту

Дата: 27.01.2022 08:34
Кількість переглядів: 355

На Черкащині з 1 лютого розпочинається вакцинальна кампанія проти поліомієліту

Пресслужба ОДА

Поліомієліт повернувся в Україну. Щоб вберегти дітей від небезпечного захворювання, на Черкащині й по всій країні з 1 лютого розпочинається вакцинальна кампанія. Про етапи щеплення від поліомієліту в області розповіла в.о. начальника відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Алла Балабан на брифінгу в ОДА.

У 2022 році планується провести три раунди імунізації проти поліомієліту у відповідь на спалах  хвороби. Перший етап розпочинається з 1 лютого. Триватиме він три тижні. 

– На цей період необхідно активно провести вакцинацію проти поліомієліту всіх дітей, віком від шести місяців до шести років, які вчасно не отримали перше або друге щеплення вакцини ІПВ за календарем щеплення, – пояснила Алла Балабан. 

Другий і третій раунди вакцинації плануют навесні. Щеплюватимуть усіх дітей, віком від шести місяців до шести років, живою вакциною.

За календарем щеплення вакцинувати дітей від поліомієліту необхідно у два, чотири, шість і вісімнадцять  місяців, а також у шість років і чотирнадцять років.

Наразі в області 2740 дітей не вакциновані від поліомієліту.

– На жаль, ми стикаємося з ситуацією, коли батьки відмовляються вакцинувати своїх дітей від поліомієліту. Ця хвороба дуже небезпечна, адже призводить до невиліковного паралічу і смерті. Ліків від поліомієліту не існує. Єдиний ефективний засіб врятуватися від інфекційної хвороби – вакцинація. Тому закликаю батьків, опікунів захистити дітей від поліомієліту, – сказала Алла Балабан.

Нагадаємо, нещодавно в Україні підтвердили ще один випадок захворювання на поліомієліт у дитини з Закарпаття. У неї зафіксували ослаблення рухової активності м’язів ніг. Зі слів мами, вони відмовилися від вакцинації, тому малюк не був щеплений. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора