Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Лариса Кошова перевірила, як у школах і садочках області організовують здорове харчування

Дата: 21.01.2022 08:40
Кількість переглядів: 376

Лариса Кошова перевірила, як у школах і садочках області організовують здорове харчування

Пресслужба ОДА

Фото без опису

Реформу шкільного харчування реалізують на Черкащині, як і по всій країні. Заступниця голови ОДА Лариса Кошова та заступниця начальника управління освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна в межах робочої поїздки відвідали освітні заклади області, щоб ознайомитися з організацією безпечного та здорового харчування.

Зокрема, у Черкасах вони відвідали дитячий садочок №22 «Жайворонок» та Черкаську санаторну школу. У селі Червона Слобода завітали в ясла-садок №3 «Дніпряночка» та Червонослобідську школу № 2.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

«Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Новацій повинен зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків і роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів як наскрізної компетенції Нової української школи. Від цього залежить здоров’я здобувачів освіти», – зауважила заступниця голови Черкаської ОДА.

Нагадаємо, у 2020 році під патронатом першої леді України Олени Зеленської розпочалася масштабна реформа системи шкільного харчування, яка є однією з цілей, визначених Національною стратегією розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі.

Фото без описуФото без опису

За новими правилами харчування, обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.

Водночас у шкільних буфетах заборонено продавати солодкі хлібобулочні вироби, продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів, газовані напої, зокрема й солодкі, м’ясні та рибні продукти промислового та кулінарного виробництва, непастеризовані соки та молочні продукти, каву і гриби.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт