Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звенигородське районне управління ГУ ДСНС України у Черкаській області ІНФОРМУЄ

Дата: 13.01.2022 08:46
Кількість переглядів: 164

Рятувальникипроводятьпопереджувальну роботу, абизапобігтинещаснимвипадкам на водоймах у зимовий період.

     Та попри численнізастереження, люди продовжуютьнаражатисвоїжиття на небезпеку. Хтось це робить заради кількох рибин. Дехто вважає, що легкого морозу достатньо, аби найближчий ледьз амерзлий ставок можна було б використовувати як ковзанку. Кожен цейв ипадок - не лише порушення правил безпеки і байдуже ставлення до свогоздоров'я, а й поганий приклад дітям.

А про те, щодітинаслідуютьповедінкудорослих і не слухаютьпорад - свідчитьневтішна статистика нещаснихвипадків за участю молодого покоління.

Приміром, дивом вдалося уникнути біди днями на Дніпропетровщині. Так, в Саксаганськомурайоні м. КривийРіг на затоці р. Саксагань під час прогулянки по кризі на відстані 4 м від берега провалилисяу водудвоєдітей 2009 та 2010 роківнародження. Хлопчиківвитягли з води на берег чотирнадцятирічнйпідліток та випадковий перехожий. Постраждалих в задовільномустанібуло направлено до дитячоїміськоїлікарні № 4 м. КривийРіг.

Водночас, на Прикарпаттіледь не загинуврибалка, коли проваливсяпідкригу на міськомуозері у СнятиніКоломийського району. Саме в цю пору неподалік озера знаходилисьмісцевімешканці, котріпочувши крики чоловіка, одразу кинулись на допомогу. Як з'ясувалось, чоловікпроваливсяпідлід на відстаніблизько 20-25 м від берега. Люди за допомогоюмотузкивитяглимісцевогорибалку з крижаноїпастки на берег водойми.

В обохцихвипадкахгромадянампощастило, щопорядбулиті, хтопобачив і почув, щонеобхіднадопомога. Протескільки людей гине, опинившисьізнаслідкамисвоєїнеобачності сам на сам? Відповідь на цепитаннярятувальники шукали разом ізгромадянами, до якихзверталисяпід час інформаційно-роз'яснювальноїроботиупродовжтижня.

Так, з метою недопущеннянещаснихвипадків на льодурятувальники Звенигородщини разом ізпредставникамипатрульноїполіціїпроводятьпрофілактичнірейдищодобезпечноїповедінки на зимовихводоймах. Під час роз’яснювальноїроботиспеціалістирозповідаютьдітям та дорослим про небезпекувиходу на тонкукригу, заходи безпеки на льоду та порядок дій на випадок, якщолюдинапровалиласяпідлід.

Подібні заходи надзвичайникипроводитимуть і надалівпродовжусьогозимовогоперіоду.

Шановнігромадяни, візьміть до увагикількапорадщодоповедінкипоблизу та на водоймах, коли кригащенадто тонка.

Пам’ятайте про таке:

  • виходити на лідможнатільки за стійкоїморозної погоди;
  • забороняєтьсявиходити на лід, товщина і міцністьякого вам невідомі;
  • переходитиводоймипотрібно в спеціальнопозначених і обладнаних для цьогомісцях;
  • забороняєтьсяспускатися на лижах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщинулід;
  • забороняєтьсязбиратися на кризі великими групами в одному місці;
  • не можнавиходити на лід: у місціз’єднаннярічок; у випадкушвидкоїтечіїрічки у цьомумісці; за наявностівмерзлих у ліддошок, палиць та іншихпредметів; у випадкурізногозабарвленняльоду; під час сильного перепаду температури й потепління;
  • не вживайтеспиртнінапоїбіляводойм;
  • пильнуйте за дозвіллямдітей та пояснюйтеїмнебезпекутонкоїкриги.

Якщо з вами сталасянадзвичайнаподія, абови стали свідкомтакої, - не зволікайте, телефонуйте до Службипорятунку за номером 101!

    Рятувальникизакликаютьгромадяндотримуватися правил безпеки у побутіпід час опалювального сезону!

  Пожежі у побуті, на жаль, явищенерідкісне. Через власну недбалість та нехтування елементарними протипожежними правилами, громадяни наражають на небезпеку своє життя та здоров’я, а такожоселю і майно. Найстрашніше, що через безвідповідальність однієї людини можуть постраждати інші – члени родини, сусіди або ж співмешканці багатоквартирного будинку. Особливої актуальності ця проблема набуває в осінньо-зимовий період, коли для обігріву помешкань громадяни застосовують пічне опалення, каміни та електричні прилади.

Шановнігромадяни! Абиуникнутитрагедії, спричиненоїпожежею  воселі,  будьте вкрайобережними, дбайте про належнийпротипожежний стан власнихпомешкань:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністюелектромережі;
  • у разівиходу з приміщень не залишайтеувімкненимителевізори, праскитощо;
  • не залишайтедітей без нагляду та не дозволяйте їмбавитисясірниками;
  • намагайтесяуникатиперевантаженняелектричних мереж, не вмикайтеодночаснопобутовіелектроспоживачівеликоїпотужності;
  • використовуйтепічнеопалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежноїбезпеки.

При виникненніпожежічинадзвичайноїситуаціїнегайновикликайте Службу порятунку за номером 101

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора