Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У 2021 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку було профінансовано понад 300 проєктів у громадах

Дата: 29.12.2021 11:26
Кількість переглядів: 257

 

У 2021 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку було профінансовано понад 300 проєктів у громадах

Пресслужба ОДА

Фото без опису

У 2021 році кошти Державного фонду регіонального розвитку обсягом 4,5 млрд гривень розподілено на реалізацію 306 проєктів. Йдеться про будівництво та реконструкцію навчальних та медичних закладів, ЦНАПів, об’єктів спортивної інфраструктури, водопостачання та водовідведення тощо. Також цьогоріч кошти ДФРР спрямовано на розбудову чотирьох індустріальних парків. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

«Державний фонд регіонального розвитку — це інструмент для реалізації стратегічно важливих проєктів для громад. Наприклад, для гірських територій українських Карпат важливе виробництво екологічної продукції, розвиток сільського, гірського та екологічного туризму. У невеликих селах необхідно розвивати мале та середнє підприємництво. До того ж цьогоріч розпочалось будівництво інфраструктури чотирьох індустріальних парків, які стануть двигунами для економічного зростання регіонів. Міністр Олексій Чернишов неодноразово наголошував, що держава готова фінансово підтримувати розвиткові проєкти у громад. Тож “м’яч” — на стороні громад, які мають готувати якісні проєкти», — зауважив Іван Лукеря.

Зазначимо, у 2021 році було профінансовано будівництво та оновлення 121 навчального закладу, 21 об’єкту водопостачання та водовідведення, 38 медичних об?єктів та закладів соціального захисту, 22 об?єктів сфери культури, 76 спортивних об?єктів, шість екологічних проєктів та шести Центрів надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що у 2022 році громади отримають рекордну підтримку від держави на розвиток та розбудову інфраструктури.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора