Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До переліку додали лікарські засоби», – Лариса Кошова про розширення «єПідтримки»

Дата: 14.12.2021 08:59
Кількість переглядів: 384

 

До переліку додали лікарські засоби», – Лариса Кошова про розширення «єПідтримки»

Пресслужба ОДА

 

    Уже за тиждень в Україні стартує державна програма «єПідтримка». Нині ж перелік послуг і товарів, які можна буде придбати в її межах, розширили. Тепер вакциновані громадяни можуть спрямувати кошти й на придбання ліків, розповіла заступниця очільника області Лариса Кошова на онлайн-брифінгу.

До того 1 тисячу гривень, які отримає кожен вакцинований громадянин із держбюджету в межах програми «єПідтримка» вже з 19 грудня, можна було витратити на те, аби записатися у спортзал, піти в кінотеатр, музей або на концерт, купити квиток на потяг або літак, придбати книги.

– На сьогодні в області повністю завершили курс вакцинації понад 421 тисяча людей, – нагадала Лариса Кошова. – Зважаючи на запити суспільства, особливо громадян, старших 60-ти років, на державному рівні розширили перелік послуг і товарів, які можуть оплатити вакциновані громадяни у межах «єПідтримка». Йдеться, передовсім, про лікарські засоби. Це має додатково стимулювати людей старшого віку вакцинуватися.

Зараз у Міністерстві цифрової трансформації доопрацьовують механізми, аби купівля ліків за передбачені кошти за щеплення  стала доступною з січня наступного року.

Нагадаємо, область має одні з кращих показників за рівнем вакцинації в Україні. Одне щеплення вже отримали понад 46% дорослих жителів Черкащини. Понад 41% – завершили вакцинацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора