Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В області проти ковіду вже вакцинувалися понад 2,5 тисяч дітей

Дата: 15.11.2021 23:45
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

В області проти ковіду вже вакцинувалися понад 2,5 тисяч дітей

Пресслужба ОДА

Підлітки Черкащини віком від 12 до 17 років тепер можуть вакцинуватися проти ковід. Для цього їм необхідний дозвіл від батьків/опікунів та проведені всі необхідні рутинні щеплення. На цьому в ході брифінгу в ОДА наголосила заступниця очільника області Лариса Кошова.

Натепер в області вакцинувалися понад 2,5 тисяч підлітків. Зокрема 534 віком 12-15 років та 2015 віком 16-17 років. Зробити щеплення проти коронавірусу закликають й інших дітей, які не належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19.

– МОЗ рекомендує вакцинувати дітей з 12-ти років проти ковіду, у яких є всі рутинні щеплення, зроблені відповідно до календаря щеплень, – наголосила Лариса Кошова. – Вакцинацію проводять для підлітків вакциною Pfizer. Адже вчені довели його ефективність: вона на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-17 років. Препарат використовують для вакцинації дітей у США, Канаді, Автралії, Японії, країнах ЄС. Тобто вакцина повністю безпечна для дітей.

Фото без описуВакцинуватимуть дітей за тією ж схемою, що й дорослих, – дві дози по 0,3 мг з інтервалом у 21-28 діб. Втім, якщо в дитини немає всіх рутинних щеплень, то спочатку вона має зробити всі необхідні за календарем щеплення.

Нагадаємо, в Україні дітей віком від 12 років, які мають супутні складні хронічні захворювання та ризик тяжкого перебігу ковіду, почали вакцинувати ще з липня цього року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора