Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В ОДА розглянули клопотання щодо компенсації витрат виноградарям та садівникам Черкащини

Дата: 01.11.2021 15:42
Кількість переглядів: 404

 

В ОДА розглянули клопотання щодо компенсації витрат виноградарям та садівникам Черкащини

Пресслужба ОДА

Фото без описуВитрати на посадковий матеріал, зрошувальні системи та іншу техніку, придбану для розвитку виноградарства, садівництва та хмелярства, сільгосппідприємствам області можуть відшкодувати з держбюджету. На засіданні профільної комісії при ОДА під головуванням заступника очільника Черкащини Романа Карманніка розглянули 11 заявок від сільгоспвиробників краю.

Загалом вони подали компенсаційних заявок на 8,5 млн. грн. Зокрема 5,2 млн. грн. на часткову компенсацію за придбані та висаджені саджанці плодово-ягідних культур, винограду та хмелю. По 2,1 млн. грн. – часткова компенсація за встановлення систем краплинного зрошення та 607 тис. грн.  за проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер. Ще понад 648 тис. грн. подали заявок на часткову компенсацію на закупівлю техніки, механізмів та обладнання, зокрема іноземного виробництва, які не виробляються в Україні, для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві.

Зведені матеріали подані до комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України на подальший розгляд та затвердження.

Фото без опису–В Україні діє урядова програма підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства. Ті, хто працює у цих сферах, отримають державну фінансову підтримку на безповоротній основі. У 2021 році на підтримку агропромислового комплексу в державному бюджеті передбачено 4,5 млрд. грн, з яких на підтримку розвитку галузі садівництва, ягідництва та виноградарства – 450 млн. грн. Нині ж чекатимемо рішення профільного міністерства щодо поданих заявок виробниками Черкащини, – наголосив Роман Карманнік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора