Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гід з державних послуг - твій путівник у світі державних послуг

Дата: 18.10.2021 15:18
Кількість переглядів: 681

Фото без описуМіністерство цифрової трансформації України запустило “Гід з державних послуг” – інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Сьогодні на згаданому онлайн-порталі доступна інформація про 1 170 послуг — місце та строки їх надання, вартість, необхідні для отримання документи та спосіб оскарження результатів. Онлайн-портал постійно оновлюється і невдовзі тут буде розміщено інформацію про 100 % державних послуг, які надаються в Україні.

Послуги розподілено за 17 категоріями (залежно від сфери діяльності) та 36 життєвими подіям.

“Гід з державних послуг” — це офіційне джерело інформації. Якщо орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування під час надання певної послуги вимагатиме документ, про який не згадано на онлайн-порталі, посилання на “Гід з державних послуг” є аргументом для громадян не надавати відповідні документи.

“Гід з державних послуг” передбачає зворотний зв’язок для випадків, якщо користувач не знайшов інформацію про певну послугу чи виявив помилку в наявній інформації. Зворотний зв’язок дасть змогу покращити сервіс, виявити проблемні напрямки та найбільш популярні послуги.

   Відповідно до Положення про Міністерство цифрової трансформації України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2019 року № 856, Мінцифри є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики, зокрема, у сфері надання електронних та адміністративних послуг, та відповідно до покладених на нього завдань, зокрема, здійснює заходи щодо формування та ведення Реєстру адміністративних послуг. На сьогодні Реєстр адміністративних послуг наповнюється інформацією про адміністративні послуги, які надаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Мінцифри прагне зробити життя українців легшим та простішим, тому було важливо створити єдине джерело повної, достовірної та уніфікованої інформації, яке б дозволило людям орієнтуватись серед великої кількості державних послуг. Саме з метою підвищення обізнаності не тільки громадян України, а й іноземців та осіб без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, щодо державних послуг, які можна отримати в Україні, та мінімізації побутової корупції при їх отриманні 27 серпня 2020 року Мінцифри запровадило Гід з державних послуг, який розміщується на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Портал Дія» та доступний за посиланням: https://guide.diia.gov.ua/. Гід з державних послуг – це єдиний офіційний ресурс, який містить інформацію про всі державні послуги в Україні, які надаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Інформація на Гіді з державних послуг є актуальною та такою, що відповідає чинному законодавству України. Мінцифри прагне, щоб якомога більша кількість українців дізналася про переваги Гіда з державних послуг та користувалася ним. Для інформування про наявні можливості для громадян Міністерство цифрової трансформації запускає рекламну кампанію (соціальну рекламу) з серією інформаційних матеріалів про Гід з державних послуг.

Путівник ГІДА з державних послуг


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора