Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Поради міграційної служби щодо обміну документів після зміни особистих даних (прізвища, імені, по батькові)

Дата: 07.07.2021 12:56
Кількість переглядів: 1048

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Поради міграційної служби

щодо обміну документів після зміни особистих даних

(прізвища, імені, по батькові)

 

Після зміни прізвища (імені, по батькові) обміну підлягають як «внутрішній», так і закордонний паспорти. Але спочатку оформляємо нову ID-картку, а вже на її підставі – закордонний паспорт (ЗП)

Звернутися для оформлення нових паспортних документів необхідно протягом 1 місяця з дня зміни прізвища (імені, по батькові).

Наразі ID-картку та ЗП можливо оформити у будь-якому підрозділі ДМС або ЦНАП, що надає такі послуги – незалежно від місця реєстрації.

? Які ще документи потребують обміну?

???? Найбільше питань - про податковий номер (РНОКПП).

Але тут все доволі просто: податковий номер присвоюється одноразово і не змінюється за жодних обставин. Однак повідомити Державну податкову службу України про зміну особистих даних треба обов’язково - для внесення змін у реєстраційну картку. Відповідну заявку можна подати через особистий кабінет на сайті ДПСУ або безпосередньо в податковій інспекції.

? Зверніть увагу: внесений на ID-картку РНОКПП має однакову юридичну силу із паперовою довідкою про присвоєння номера, виданою податковою службою.

???? Посвідчення водія також підлягає обміну. Для цього на сайті Головного сервісного центру МВС можна скористатися електронним кабінетом водія або ж записатися в електронну чергу.

???? Важливо повідомити про зміну прізвища Державний реєстр виборців, банківські установи та страхові компанії, послугами яких ви користуєтесь – це допоможе уникнути в майбутньому зайвих непорозумінь.                  

Разом з тим, є низка документів, які НЕ треба змінювати.

Серед них:

? документи про освіту: дипломи про середню та вищу освіту, сертифікати про проходження курсів з підвищення кваліфікації тощо;

? документи, що встановлюють право на майно (наприклад, договір купівлі-продажу);

? трудові книжки (до них зміни вносяться уповноваженими кадровими підрозділами).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора