Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОБАЦІЯ КОРСУНЩИНИ ШУКАЄ ВОЛОНТЕРІВ

Дата: 07.06.2021 11:45
Кількість переглядів: 643

Фото без опису

                       ПРОБАЦІЯ КОРСУНЩИНИ ШУКАЄ ВОЛОНТЕРІВ

     За кордоном волонтерство вважається звичним явищем, справою честі та репутації, хорошим тоном і елементом повсякденного життя. Наприклад, у Західній Європі, де розвинутий волонтерський рух, благодійність і волонтерство вважаються не тільки ознакою хороших манер, але і свого роду неписаним громадянським обов'язком.

     В Україні така безкорислива допомога іншим тільки кілька років тому почала "звучати" в різних сферах життя і набирати популярності. Пробація – не виняток. На законодавчому рівні передбачено залучення небайдужих людей на добровільній основі до діяльності уповноважених органів з питань пробації для проведення нагляду та соціально-виховної роботи із клієнтами пробації.

    При цьому важливо усвідомити, що на волі відбувають покарання особи, засуджені за незначні злочини, ті, хто не становить загрози життю і здоров’ю інших людей. Вони просто зробили помилку в житті, потрапили не в ту компанію, піддалися спокусі легких грошей або "зламалися" під натиском життєвих обставин, не отримавши своєчасно підтримки з боку інших людей.

    Попри перестороги суспільства до засуджених, що були сформовані роками, на практиці з’ясувалося, що на Корсунщині є люди, що готові допомагати іншим і яких не лякає статус тих, хто переступив межу закону.

   Наразі Корсунь-Шевченківський районний сектор співпрацює із 1 волонтеромпробації, з якими заключено договори про співробітництво.

Волонтерами стають як представники громадських організацій, так і люди, чиї рідні мали чи мають проблеми із законом, або самі пройшли такі випробування, волонтерами стають навіть колишні співробітники Державної кримінально-виконавчої служби України.

   Навіть сотня волонтерів навряд чи зможе охопити всіх таких людей увагою. Однак навіть одне врятоване життя – це вже перемога. Це історія успіху та досягнень. Це ще один правослухняний громадянин нашої держави. Це ще одна щаслива родина. Це ще один житель села чи міста, який є цінним і корисним своїй громаді.

   Ми відкриті до співпраці! Корсунь-Шевченківський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області запрошує усіх небайдужих громадян до співробітництва у якості волонтерів пробації.

Якщо ти студент вищого навчального закладу, член благодійної, громадської чи релігійної організації, або просто небайдужий громадянин та володієш певними знаннями, уміннями чи навичками, які можуть допомогти у виконанні завдань соціально-виховної та профілактичної роботи з клієнтами пробації, сприяти їх працевлаштуванню, залученню до навчання чи соціально-корисної роботи, наданню консультацій правопорушникам та їх сім’ям, долучайся до волонтерства в пробації!

    Не будь байдужим, зроби свій внесок у краще майбутнє нашої держави!!!

Для одержання додаткової інформації звертайтеся заадресою:

вул.Героїв Майдану,9, м.Корсунь-Шевченківський Черкаська область.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора