Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОЛОЖЕННЯ про акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів на території Селищенської сільської ради у 2022 році

Дата: 17.05.2021 15:04
Кількість переглядів: 301

v

 

 

Додаток 6

до рішення Селищенської сільської ради

від

ПОЛОЖЕННЯ

про акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів

на території Селищенської сільської ради у 2022 році

 

Розділ І. Платники податку

             Платниками податку є особи - суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів.

Розділ ІІ. Об'єкти оподаткування

            Об'єктами оподаткування є операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Розділ ІІІ. База оподаткування

             Базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів, що реалізовані суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі.

До підакцизних товарів належать:

  • спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;
  • тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;
  • нафтопродукти, скраплений газ, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, паливо моторне альтернативне;
  • автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів;

електрична енергія.

Розділ ІV. Ставки податку

           Для підакцизних товарів, реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі на території Селищенської сільської ради, ставки податку встановлюються розмірі 5 (пять) % від вартості підакцизних товарів (з податком на додану вартість).  

Розділ V. Податковий період та строк сплати

          Датою виникнення податкових зобов’язань щодо реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", а у разі реалізації товарів фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, - є дата надходження оплати за проданий товар.

          Сплата податку при реалізації суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Суми податку перераховуються до бюджету суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації за місячний податковий період.

         Особа - суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.

 

 

Секретар сільської ради                                            Олена СЕМИВОЛОС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора