Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про звернення депутатів Селищенської сільської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл

Дата: 29.01.2021 10:08
Кількість переглядів: 443

 

                                                                           СЕЛИЩЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

                                                                                                                                       

      від 26 січня 2021 року                                                                            № 4-2/VIII

           с. Селище     

 

Про звернення депутатів Селищенської сільської ради

до Президента України, Верховної Ради України та

Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості

зростання цін на постачання та розподіл

електричної енергії, постачання природного газу

та розподіл природного газу

 

        Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», з метою недопущення зростання у 2021 році тарифів на природній газ, електроенергію та розподіл (доставку) природного газу сільська рада  ВИРІШИЛА:

         1. Схвалити текст звернення депутатів Селищенської сільської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості  зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу. (Додається).

     2. Надіслати Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

 

 

 Сільський голова                                                 Анатолій ПАРХОМЕНКО

 

 

 

 

 

                                                                   Звернення

депутатів Селищенської сільської  ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу

          Враховуючи стурбованість мешканців Селищенської територіальної громади щодо важкої епідеміологічної ситуації спричиненої пандемією в країні, продовженням економічої кризи, безробіття та підвищеного рівня бідності - платоспроможність українських родин погіршилась, а ціни на електричну енергію та газ невпинно ростуть, а разом із ними накопичуються борги населення та зростає соціальна напруга серед населення.

     Реагуючи на численні звернення громадян, керівників підприємств різних галузей, представників малого та середнього бізнесу, ми, депутати Селищенської сільської ради звертаємось до Вас, як Гаранта Конституції, вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електричну енергію та природний газ для населення.

        На підставі вищевикладеного, враховуючи широкий суспільний резонанс, наполягаємо на чіткому дотриманні ст. 48 Конституції України, яка гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.

        Враховуючи рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії та комунальних тарифів - призведе до прямого порушення прав українських громадян.

         Звертаємось до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України розглянути можливість введення мораторію на підвищення цін на комунальні послуги для населення та невідкладно внести зміни у законодавство для впорядкування ціноутворення і недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ.    

 

     В інтересах та за дорученням жителів Селищенської громади  депутати Селищенської сільської ради VIII скликання.

 

                                                                            

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора