Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

CЕЛИЩЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ПРОТИ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ГАЗ ТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ

Дата: 22.01.2021 09:39
Кількість переглядів: 447

CЕЛИЩЕНСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА  ПРОТИ  ПІДВИЩЕННЯ  ТАРИФІВ НА ГАЗ ТА  ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ

     Шановна громадо ! Центральними  органами  влади нашої  держави, без  будь-яких консультацій з регіонами, прийнято рішення про  чергове  відчутне  підвищення тарифів  на  газ, на  транспортування газу, на електроенергію з 1 січня 2021 року.

      Сьогодні в країні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом СОVID-19, поглиблюється криза в економіці, збитків зазнають підприємці, зростає безробіття та рівень бідності. Платоспроможність українських родин погіршилась, а ціни на електричну енергію та газ невпинно ростуть, а разом із ними накопичуються борги населення. За таких умов додаткове підвищення цін на електричну енергію та природний газ для населення та закладів і установ соціального спрямування перетворюється на чинник дестабілізації ситуації в країні, веде до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь. Зокрема, нашу глибоку стурбованість викликають рішення Кабінету Міністрів України, щодо відміни державного регулювання цін на природний газ та відміни пільгового тарифу на споживання електричної енергії на перші 100 кВт.

         Я переконаний, що підвищення  тарифів  для  населення наразі  є  вкрай  недоречним. Багато жителів  нашої  громади – це люди  старшого  покоління, які й  так  ледве  можуть оплатити існуючі тарифи!

         Селищенська сільська  рада  на  боці  громади і виступає  категорично  проти підвищення  тарифів  на   газ. Бурхлива  суспільна  реакція на  підвищення тарифів є  цілком логічною та передбачуваною. Сьогодні по  всій  Україні  проходять  акції протесту.

      Безпосередньо  відповідальність  за  прийняті рішення  несуть Кабінет  Міністрів та НКРЄКП.

           Тож,  хочу  довести  до  відома  жителів нашої  громади  наступне:

  1. Позиція  Селищенської сільської  ради є чіткою і зрозумілою: ми категорично  проти  підвищення  тарифів  на  газ  та  електроенергію для населення, особливо, у  період  пандемії коронавірусу, який негативно вплинув на фінансовий  стан багатьох  родин.

      2.26 січня 2021 року планується чергова сесія сільської  ради, де  буде винесено на                  порядок  денний питання «Про  звернення  депутатів Селищенської  сільської                         ради  VIII         скликання до  Президента  України та Кабінету  Міністрів України 

         щодо  ситуації, яка      склалася у зв'язку  з  підвищенням  цін  на  природній 

         газ та  електроенергію, їх транспортування та розподіл».

     Я впевнений, що депутати одноголосно підтримають  дане питання. Сьогодні найболючішим  для  населення  є  ситуація  з  газопостачанням та  електрикою. І формує ці тарифи точно не сільський голова  та  депутатський  корпус, тому ми і робимо  звернення до державних органів, відстоюючи інтереси та  права  жителів  громади.

Сподіваємось на  серйозні кроки назустріч нашим  мешканцям з боку  органів  центральної влади.

 

 

Сільський голова                                                  Анатолій ПАРХОМЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора