Селищенська громада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Селищенської об’єднаної територіальної громади щодо використання пластикової поминальної атрибутики на кладовищах

Дата: 23.04.2019 11:46
Кількість переглядів: 843

Напередодні Великодня кожен намагається подбати про наведення порядку у власних оселях, подвір’ях, дворах, а також на могилах своїх близьких, адже наближення Великого Дня – Христового Воскресіння для кожного християнина осяяне передчуттям радості і надії, прагненням духовного очищення.  Це величне свято символізує перемогу Життя над смертю, Добра над злом, Світла над темрявою.

      Вже стало традицією нести на кладовища штучні квіти, вінки, пластикові корзини. Але таке поширене використання пластмасової поминальної атрибутики не тільки створює неестетичний вигляд, але є дуже шкідливим для природного довкілля та небезпечним для здоров’я і життя людей. Левова частка пластикових квітів не потрапляє на сміттєві полігони, їх спалюють, внаслідок чого виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини,  які стають джерелом смертельної загрози для всього живого та призводять до виникнення ракових захворювань.

       Шість років поспіль цю проблему активно порушує духовенство, звертаючись в переддень Великодня із закликом не нести штучних квітів на могили родичів, але, на жаль, ця негативна тенденція продовжується.

       Звертаюся до всієї Селищенської громади з проханням відмовитися від штучної поминальної атрибутики на кладовищах. Виражати свою пам’ять і шану померлим маємо не приносячи мертві пластикові вінки та квіти, а насаджуючи на могилах живі. Саме так зможемо хоч якоюсь мірою зберегти і так вже значно забруднене повітря. Дбаючи про довкілля сьогодні – збережемо майбутнє для наших нащадків. Свято Христового Воскресіння – це свято життя, його символом мають бути живі рослини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора